Töltsd le most!

 

INGYENES MINIKÖNYV!

 

A hormonműködés befolyásolása természetes úton

Töltsd le itt: Hormonműködés befolyásolása

Adatkezelés

Az oldal használatával elfogadod az Adatkezelési szabályzatban írtakat. 
A szabályzatot itt tudod elolvasni: 
Adatkezelési szabályzat

Navigáció

Szavazás

Mióta próbálsz teherbe esni?:
A webhelyet a Drupal - egy nyílt tartalomkezelő rendszer - működteti

Öt dolog, amire ügyelj 30 felett

A harmincadik szülinapunkat nem túlságosan szeretjük. Erre két okunk is van. Egyrészt hivatalosan véget érnek a „fiatalos” huszas éveink, másrészt pedig orvosi szempontból átsorolódunk a „idősebb nők” csoportjába, akiknél első baba esetén már komplikációkra lehet számítani.

Igen, harminc felett lehet, hogy kicsit többet kell várnunk a gólya érkezésére, és valamivel több lehet a várható komplikációk esélye is. De emiatt még nem kell elásnia magát egy harminc év feletti nőnek sem! Ha Te is ebbe a korcsoportba tartozol, tudnod kell, hogy Neked is megvan rá az esélyed, hogy spontán várandós legyél, és egészséges kisbabának adj életet.

Ugyanakkor érdemes odafigyelni néhány dologra, hogy minél inkább növeld az erre vonatkozó esélyeidet.

1)    Ha kisbabát szeretnél és már betöltötted a harmincat (vagy esetleg vészesen közelítesz felé), ügyelj rá, hogy időben hagyd abba a fogamzásgátló tabletta szedését. Ha huzamosabb ideig szedted, a szervezetednek akár 2-10 hónapra is szüksége lehet ahhoz, hogy helyreálljon a hormonális egyensúlya. Minden nő különböző, senki sem tudja előre megmondani, hogy Neked mennyi időre lehet szükséged, ezért légy türelemmel. Méregtelenítéssel némileg gyorsíthatod a folyamatot, ezért érdemes utánanézni a méregtelenítésre vonatkozó ajánlásoknak, alapelveknek.

2)    Harminc év felett egy nőnél évről-évre növekedhet az ovuláció nélküli ciklusok száma. Ez pedig ugye azt jelenti, hogy az adott ciklusban nincs esély a babóca beköltözésére. Növelheted az esélyeidet ovulációs mikroszkóp vagy ovulációs teszt használatával, illetve a méhnyákod állagának figyelésével. A rendszeres hőmérőzéssel pedig információkat kaphatsz a ciklusod menetéről, működéséről, illetve be tudod határolni azokat a napokat, amikor érdemes összebújnod a pároddal. (Persze mindig érdemes, csak ilyenkor ez fokozottabban érvényes.)

3)    Ebben a korcsoportban nagyobb az esély bizonyos női betegségekre, mint például az endometriózis, vagy a mióma. Ha már túl vagy a harmincon és késik a gólya, érdemes minél előbb végigjárni a meddőségi kivizsgálások egyes fázisait, hogy meggyőződjetek róla, minden feltétel adott ahhoz, hogy megfoganhasson a kisbabátok.

4)    Nézz utána a várandósokra vonatkozó táplálkozási irányelveknek, és már most úgy étkezz, mintha meglenne a pocaklakó. 30, de különösen 35 év felett nő a várandóssággal, illetve a kisbaba egészségével kapcsolatos komplikációk lehetősége. Adj meg mindent esély magadnak arra, hogy egy nyugodt, bonyodalom mentes várandósság és szülés után egészséges kisbabát hozhass a világra. A táplálkozás ezt nagy mértékben befolyásolhatja. Felejtsd el a gyorséttermeket, az előregyártott félkész, vagy késztermékeket. Fogyassz inkább minél több gyümölcsöt, és zöldséget, és igyál elegendő vizet, hogy feltöltsd a tested vitamin-raktárait, illetve megszabadítsd a szervezetedet a méreganyagoktól.

5)    Kezd a várandósságodat egészséges testsúllyal. Így csökkentheted az esélyt arra, hogy a pocakos léted alatt meg kelljen küzdened az egyik, harminc feletti kismamákra leselkedő veszélyforrással, a terhességi cukorbetegséggel. A megelőzésben segít az is, ha finomított cukrok helyett inkább zöldségeket, gyümölcsöket, teljes kiőrlésű gabonákat fogyasztasz. Ha pedig emellett még arra is ügyelsz, hogy a gyümölcsök közül C-vitaminban, illetve kálciumban dúsakat válassz, akkor sokat teszel a másik veszélyforrás, a terhességi magas vérnyomás elkerülése érdekében is.

Szeretnél többet megtudni a harminc év feletti kismamáknál várható esetleges komplikációkról? Jó lenne egy segítő kéz, amely további tippeket ad ahhoz, hogy egészséges harminc év feletti anyuka lehess, egy egészséges kisbabával? Figyeld a Babát akarok! hírleveleit! Hamarosan egy három részből álló információcsomagot teszünk közzé minderről.  Nem kapsz hírleveleket? Regisztrálj az oldalon, és Te is értesülni fogsz a megjelenő új hírekről, és így a beígért információcsomag megjelenéséről is. Regisztrálni az oldal jobb felső sarkában megjelenő regisztrációs mezőben tudsz.
 

Szeghy Krisztina
pszichológiai mentor, családsegítő konzulens

Késik nálatok a gyermekáldás? Azt gondolod,  lehet, hogy ennek lelki oka van? Akkor érdemes megnézned, hogyan és miben segíthet a Babahívogató Program, amellyel a termékenységi problémák lehetséges lelki okait próbáljuk feltárni közösen a leendő anyukával:

Babahívogató Program - hogy mielőbb jöjjön a baba

Szeghy Krisztina
Pszichológiai mentor, családsegítő konzulens
20/255-62-69
szeghykrisztina [at] gmail [dot] com
www.szeghykrisztina.hu

 

Hiánypótló könyv!

HOGY JÖJJÖN A BABA!

 

Igen, engem is érdekel, miben segíthet nekem ez a könyv!

IDE KATTINTVA MEG IS NÉZEM!

Belépés

Legyél velünk itt is