Töltsd le most!

 

INGYENES MINIKÖNYV!

 

A hormonműködés befolyásolása természetes úton

Töltsd le itt: Hormonműködés befolyásolása

Adatkezelés

Az oldal használatával elfogadod az Adatkezelési szabályzatban írtakat. 
A szabályzatot itt tudod elolvasni: 
Adatkezelési szabályzat

Navigáció

Szavazás

Mióta próbálsz teherbe esni?:
A webhelyet a Drupal - egy nyílt tartalomkezelő rendszer - működteti
warning: Creating default object from empty value in /var/www/babatakarok/data/www/babatakarok.hu/modules/taxonomy/taxonomy.pages.inc on line 33.

Öt egyszerű lépés a fogantatásért

Peteérést serkentő gyógyszerek, meddőségi centrum, lombikbébi program. Ne hidd, hogy  ez az egyetlen útja annak, hogy kisbabátok legyen. Sokszor mindössze öt egyszerű lépés kell ahhoz, hogy kopogtasson a gólya. Lássuk, melyek ezek!

Még ha mindig a fogantatás szempontjából  legmegfelelőbb időpontban – azaz az ovulációd idején – szeretkeztek is, akkor is mindössze 20-30 % az esély arra, hogy az adott hónapban megfoganjon a babóca. Ilyen statisztikai valószínűség mellett illene minden hónapban figyelni az ovulációd jeleit, és azokhoz igazítani az együttlétek időpontját. Ez romantika-romboló? Igen, amennyiben a kezedben naptárral hadonászva parancsolod a párodat hitvesi ágyba, hogy tegye a kötelességét. 

Csipkebogyóval a hideg (és a meddőség) ellen

Megérkezett a meteorológusok által megjósolt nagy hideg, és vele együtt a dilemma: vajon melyik C-vitamin a leghatásosabb a vöröslő és csöpögő orrok ellen? Elég a 250 mg-ost megvenni? Vagy az 500 mg-os verzió jobb lenne? Esetleg az 1000 mg-ost válasszam?! Ha ki akarsz kerülni a számok bűvköréből, csak dőlj hátra a székben, és igyál egy kis csipkebogyó teát: ezzel máris megoldottad  a kérdést. Ráadásul tabletta-mentesen, olcsón és abszolút természetes úton.

Vigyázz... kész... megtermékenyítés!

A saját termékenységünkről elég sok mindent tudunk. Tisztában vagyunk vele, hogy milyen jelei vannak a peteérésnek, mikor érdemes szeretkeznünk a párunkkal (mindig :)), és milyen pozíciókkal segíthetjük a fogantatást. Roppant kevés információnk van viszont arról a több millió „főből” álló seregről, amely a szeretkezések során átlépi a testünk kapuját.

Tekintve azonban hogy a gólya késését okozó problémák gyökere az esetek 40 %-ában a férfiaknál található, itt az ideje, hogy jobban megismerkedjünk a spermiumokkal.

Tények és tévhitek: terítéken a nemzőképesség

A női termékenységgel kapcsolatos tévhitekről korábban már esett szó, ideje arról is beszélni, milyen mítoszok kapcsolódnak a férfi nemzőképességhez, illetve a spermiumokhoz.

Igazak vagy hamisak a lenti mítoszok? Most mindenre választ kaphatsz!

Megtermékenyülést segítő gél - Conceive Plus

Mivel egyre több a termékenységi problémával küzdő pár, a gyártók is egyre élelmesebbek: folyamatosan újabb és újabb „babaproject-segítő” termékekkel rukkolnak elő. Itt a legfrissebb: a Conceive Plus – megtermékenyülést segítő gél. Mire jó a Conceive? Bár a párod minden szeretkezés alkalmával kisebb hadsereget indít útjára a fogantatás érdekében, mégis csak kevesen érnek be a „célba” a kiskatonák közül. A spermiumok nagy része ugyanis elpusztul a savas hüvelyben. A nők többsége tisztában van ezzel a biológiai ténnyel, ezért mindenki a maga módján igyekszik elősegíteni a kis ostorosok útját. Sokan párnát tesznek a derekuk alá a szeretkezést követően, az elszántabbak pedig akár fél órát is eltöltenek gyertyapózban.

A nők ezen törekvésére figyeltek fel a termék kifejlesztői, akik úgy döntöttek, hogy a gravitációs segítségen kívül egy másik eszközt is adnak a babára vágyó hölgyek kezébe. Ez a Conceive Plus, amelynek szándékaik szerint az a feladata, hogy veszélyes útszakaszból kedvező közeggé alakítsa át a hüvelyedet a spermiumok számára.

Kevesebb dohányzás = „fickósabb” spermák?

Egyik reggel, miközben a férjem ingét vasaltam, fél füllel dr. Czeizel Endrét hallgattam a Reggeliben. A doktor úr többek között arról beszélt, hogy a „babaproject” sikerének egyik fontos feltétele, hogy a leendő apa letegye a cigit. Méghozzá azért, mert a dohányzás az ondósejt termelés első számú ellensége. Szegény kiskatonákra pedig vigyázni kell, mert amúgy sincs belőlük túl sok. Az elmúlt negyven évben a férfiaknál az ondósejtek száma  igencsak megcsappant, átlagosan a felére csökkent.

Nem csak az anya kora számít

Miközben hiába várnak a gólya érkezésére, a 30 év feletti nők először csak halkan, majd egyre hangosabban vélik hallani a biológiai órájuk ketyegését. Minél több idő telik el tehetetlen várakozással, annál inkább nő a pánik: mi van, ha már nem is lehet gyerekem?! Ez a stresszhelyzet pedig cseppet sem kedvez a várandósság létrejöttének. Ráadásul most már nem csak a saját korunkkal rémisztgetnek minket. Vizsgálatok szerint nem csak a nő életkora, hanem az apáé is befolyásolja azt, hogy a párja teherbe esik-e, és sikeresen kihordja-e a közös gyermeküket.

Felkészülő program férfiaknak

A férfiak nemzőképessége nincs semmilyen ciklushoz kötve, ők az év 365 napján termékenyek. Ugyanakkor a spermiumok elég érzékenyek, így a fogantatás szempontjából nem mindegy, hogy a leendő Apa milyen életvitelt folytat, illetve hogyan táplálkozik.

Miket kell elkerülni?

Spermium serkentő csodaszerek

Jó hírnek számít, hogy manapság már a férfi meddőség témaköre is egyre gyakrabban terítékre kerül a médiában. Fontos beszélni róla, hiszen a férfiak nemzőképessége sajnos folyamatosan csökken. (Ennek az okairól korábban bővebben is olvashattál már ezen a web oldalon.)

Az élelmesebb gyártók is felfedezték a férfi meddőségben rejlő üzleti lehetőségeket, így a piacon manapság már nemcsak a női, hanem a férfi nemzőképességet fokozó termékek  is fellelhetőek. Ezek közül próbáltam összehasonlítani kettőt. Melyik mit  ígér, mit tartalmaz, és mennyire terheli meg a családi kasszát. Társadalombiztosítási támogatás egyikre sincs, mivel mindkettő csak étrend-kiegészítő készítménynek minősül. Lássuk tehát, mire alkalmas a Ferulant kapszula, illetve a Proxeed.

Spermagyilkos xenoösztrogének

Azzal nem árulok el különösebb újdonságot, hogy a meddőségi problémákkal orvoshoz forduló párok száma egyre nő az egész világon. Ami viszont érdekesebb, hogy egyre több esetben keresendő a probléma gyökere a férfinál. Kutatások eredmények igazolják, hogy évente kb. 2%-kal csökken az egészséges férfiak spermaszáma.

Azt már jól a „fejünkbe verték”, hogy nemzőképesség szempontjából a férfiaknak káros lehet a szaunázás, a dohányzás, a kamion-sofőrködés, de még rengeteg olyan dolog van ezeken kívül, amely elvezethet a fenti, növekvő számadathoz. Ezek közül az egyik a növényvédő szerek használata.

Hiánypótló könyv!

HOGY JÖJJÖN A BABA!

 

Igen, engem is érdekel, miben segíthet nekem ez a könyv!

IDE KATTINTVA MEG IS NÉZEM!

Belépés

Legyél velünk itt is