Töltsd le most!

 

INGYENES MINIKÖNYV!

 

A hormonműködés befolyásolása természetes úton

Töltsd le itt: Hormonműködés befolyásolása

Adatkezelés

Az oldal használatával elfogadod az Adatkezelési szabályzatban írtakat. 
A szabályzatot itt tudod elolvasni: 
Adatkezelési szabályzat

Navigáció

Szavazás

Mióta próbálsz teherbe esni?:
A webhelyet a Drupal - egy nyílt tartalomkezelő rendszer - működteti

Öt egyszerű lépés a fogantatásért

Peteérést serkentő gyógyszerek, meddőségi centrum, lombikbébi program. Ne hidd, hogy  ez az egyetlen útja annak, hogy kisbabátok legyen. Sokszor mindössze öt egyszerű lépés kell ahhoz, hogy kopogtasson a gólya. Lássuk, melyek ezek!

1.    Határozd meg az ovulációd időpontját!

Még ha mindig a fogantatás szempontjából  legmegfelelőbb időpontban – azaz az ovulációd idején – szeretkeztek is, akkor is mindössze 20-30 % az esély arra, hogy az adott hónapban megfoganjon a babóca. Ilyen statisztikai valószínűség mellett illene minden hónapban figyelni az ovulációd jeleit, és azokhoz igazítani az együttlétek időpontját. Ez romantika-romboló? Igen, amennyiben a kezedben naptárral hadonászva parancsolod a párodat hitvesi ágyba, hogy tegye a kötelességét.Akkor viszont nem, ha folyamatosan figyelemmel kíséred a tested változásait, és az érzéseidet. Az ovulációd idején ugyanis a természet gondoskodik róla, hogy a szokásosnál jobban kívánd a szexet, és a párod is fogékonyabb legyen az ilyen irányú közeledésedre. Tehát nem kell mást tenned, mint ilyenkor egy kicsit lazítani, hagyni a délutáni házimunkát, és lelkileg ráhangolódni az esti együttlétre. (No és persze a párod hangulatát sem árt „megtámogatni” egy kicsit az egész napos munka után egy pohár borral, gyertyafénnyel, romantikával.) Az ovulációd minél pontosabb meghatározásában segítségedre lehet az ovulációs teszt, az ovulációs mikroszkóp, a méhnyák váladékod figyelemmel kísérése, és a testhőmérsékleti görbe vezetése.

2.    Állítsd vissza a szervezeted hormonális egyensúlyát!

Szabálytalan a ciklusod? Elhúzódó? Túl rövid? Kimaradozik? Sajnos a szabálytalan ciklussal hosszabb lehet számodra a várandósság felé vezető út. A menstruációs problémákat általában hormonális egyensúlytalanság okozza. Milyen természetes módszerek léteznek a hormonrendszer egyensúlyának visszaállítására? Méhpempő, cickafark tea, homeopátiás szerek, termékenységnövelő torna, akupunktúra, barátcserje, Cytovital krém, Gynex csepp, Women’s cream. (Bővebb információt a felsorolt termékekről a lap alján találsz.) Ezek a szerek nagyon sok babára vágyó nőnek segítettek már abban, hogy kismama legyen, de nem mindenkinél hatásosak. Sok esetben valóban elengedhetetlen az orvosi segítség ahhoz, hogy a ciklus problémák rendeződjenek.

(Zárójelben hozzáteszem: hormonproblémák esetén a szakorvosi kivizsgálás minden esetben elengedhetetlen, akkor is, ha esetleg természetes módszerekkel szeretnéd visszaállítani a szervezeted hormonális egyensúlyát. Én a természetes módszerek híve vagyok, de nem ajánlom a „vaktában lövöldözést”.  Azt gondolom, hogy érdemes a gyógyszerek helyett előbb természetes szerekkel megpróbálkozni, de csak és kizárólag a szakorvosi kivizsgálásokat követően kézhez kapott eredmények birtokában.)

3.    Ellenőrizzétek a leendő apa „seregének” felkészültségét!

Tudtad, hogy a férfiak 40 %-ának alacsony a spermaszáma? Ez majdnem a férfiak fele! Lehet, hogy a párodnál is előfordul ilyen probléma? Ezt könnyen és diszkréten kideríthetitek egy otthoni spermium-teszt segítségével. Ha az eredmény nem biztató, még nem kell elkeseredni. Egyrészt érdemes laboratóriumi vizsgálat során meggyőződni a teszteredmény valódiságáról, másrészt ajánlatos megpróbálkozni a spermiumszámot növelő természetes módszerekkel: pl. vitaminok szedése, étrend kiegészítők szedése.  

4.    Alakítsd át az étrendeteket!

Ha kisbabát szeretnétek, itt az ideje leszokni a fagyasztott ételekről és a gyorséttermi kajákról. A cél: minden nap, naponta többször friss zöldségek és gyümölcsök fogyasztása. És ez most nem „az egyél vitamint, hogy egészségesebb legyél” kampány, hanem sokkal inkább „az egyél vitamint, mert a hormonrendszered optimális működéséhez erre bizony szükséged van” kampány. Vadássz a színekre: minél színesebb egy gyümölcs, annál nagyobb az antioxidáns tartalma.

5.    Állítsd be a testsúlyodat optimálisra!

A várandóssághoz optimális testsúlyra van szükség. A túlsúly akadályozza a fogantatást, mert felborítja a test hormonális egyensúlyát. Ugyanakkor a pálcikavékonyság sem jó,mert egy bizonyos zsírrétegre a testen szükség van ahhoz, hogy az agyadban rögzüljön az információ: „van elegendő élelem egy gyerek felnevelésére, szabad az út a teherbeeséshez”.

Ne a tükörbe pillogva próbálj meggyőződni arról, hogy te vajon benne vagy-e még az optimális súlytartományban, vagy már a túlsúly küszöbét vered. Sokkal objektívebb eredményt kapsz, ha kiszámolod a BMI indexedet. Ehhez számos kalkulátort találsz az interneten. Fontos viszont, hogy tudd: az optimális BMI (testtömeg index) 18,5 és 25 között van. A 25 feletti BMI érték már csökkenti a természetes úton létrejövő terhesség esélyét, és nő a terhességi szövődmények előfordulásának az esélye is.

Ha jelenleg túlsúllyal küzdesz, jó, ha tudod, hogy a fogyás során azon a toxinok, amelyek eddig a testedben lévő zsírrétegben bebörtönözve pihentek, most hirtelen „kiszabadulnak”. Ezért az esetleges diétát, fogyókúrát mindig a tervezett várandósság előtti időszakra javasolt időzíteni.

Természetesen a siker a fenti tippek betartása esetén sem garantált. Különösen akkor bizonyulhatnak kevésnek, ha a kivizsgálások során valamilyen szervi, vagy hormonális, a baba érkezését akadályozó tényezőt tártak fel nálad, vagy  a párodnál. Amennyiben azonban ilyesmiről nincs szó nálatok, érdemes bevetni az öt pontos tipplistát.

Nem akartam a cikket telepakolni linkekkel, ezért ha további információt szeretnél a cikkben szereplő, fogantatást segítő eszközökről, kérlek kattints az adott termék nevére:

Ovuláció meghatározásához:
ovulációs teszt, ovulációs mikroszkóp, méhnyák figyelés, testhőmérsékleti görbe vezetése

Hormonális egyensúly visszaállításához:
méhpempő, cickafark tea, homeopátiás szerek, termékenységnövelő torna, akupunktúra, barátcserje, Cytovital krém, Gynex csepp, Women’s cream

Férfiaknak:
Otthoni sperma teszt
, Felkészülő program férfiaknak

Késik nálatok a gyermekáldás? Akkor érdemes megnézned, hogyan és miben segíthet a Babahívogató Program, amellyel a termékenységi problémák lehetséges lelki okait keressük: 

Babahívogató Program - hogy mielőbb jöjjön a baba

Szeghy Krisztina
Pszichológiai mentor, családsegítő konzulens
20/255-62-69
szeghykrisztina [at] gmail [dot] com
www.szeghykrisztina.hu
 

Hiánypótló könyv!

HOGY JÖJJÖN A BABA!

 

Igen, engem is érdekel, miben segíthet nekem ez a könyv!

IDE KATTINTVA MEG IS NÉZEM!

Belépés

Legyél velünk itt is