Töltsd le most!

 

INGYENES MINIKÖNYV!

 

A hormonműködés befolyásolása természetes úton

Töltsd le itt: Hormonműködés befolyásolása

Adatkezelés

Az oldal használatával elfogadod az Adatkezelési szabályzatban írtakat. 
A szabályzatot itt tudod elolvasni: 
Adatkezelési szabályzat

Navigáció

Szavazás

Mióta próbálsz teherbe esni?:
A webhelyet a Drupal - egy nyílt tartalomkezelő rendszer - működteti

Hétköznapi mérgeink és a meddőség

Rák, meddőség, asztma, allergia, születési rendellenességek. Olyan betegség-típusok, amelyekről egyre többet  hallunk – mert sajnos egyre gyakrabban fordulnak elő. Elgondolkodtató, hogy mi lehet ennek az oka. Néhány kutatás szerint a betegségek 25 %-át a szervezetünkben lévő vegyi anyagok túltelítettsége okozza. Ugyan már! Legyintenek erre sokan. Hiszen már MINDENBEN van vegyi anyag, talán már levegőt se vegyek?!
 
Ez a gondolkodásmód rejti  magában a legnagyobb veszélyt. Mivel valóban mindenben vannak már vegyi anyagok, lassan a gondolkodásunk átalakul és természetesnek vesszük a jelenlétüket. Pedig nem szabad, hiszen sokszor mérgező, rákkeltő, meddőséget, vetélést, koraszülést, születési rendellenességeket okozó anyagokról van szó. Hogyan kerülnek ezek a testünkbe? Levegővel, étellel, itallal, kozmetikai cikkekkel, háztartási szerekkel, a lakókörnyezetünkből, a használati tárgyainkból. Mindenhonnan.
 
Méregkoktél
 
Manapság nincs olyan ember, sőt, lassan állat sem, akinek a szervezetében ne lennének mérgező vegyi anyagok. Még a sarkvidéken élő jegesmedvék szervezetében is találtak kemikáliákat a kutatók. Ráadásul egy-egy vegyi anyag nem önmagában hat. Úgy képzeld el a szervezetedben zajló folyamatokat, mintha egy vegyi üzem lenne benned. A testedbe kerülő kemikáliák ugyanis kapcsolatba lépnek egymással, és így még toxikusabb hatást fejtenek ki.
 
A nők érzékenyebbek
 
Sajnos a női szervezet biológiai okok miatt sokkal érzékenyebben reagál a vegyi anyagokra, mint egy férfi szervezete. Ennek az elsődleges oka a zsírszöveted, amelyre a hormonrendszered tökéletes működéséhez szükség van, és a szerepe még inkább megnő a várandósság, majd a szoptatás során. A zsírszövetben viszont sajnos rengeteg méreganyag raktározódik el.
 
Ráadásul Te lényegesen több méreganyaggal kerülsz kapcsolatba naponta, mint a férfiak. Olyan vegyi anyagok kerülhetnek be a szervezetedbe, amelyek károsan befolyásolják a hormonháztartásodat, és a szaporodási képességedet.
 
Ezekhez pedig könnyen „hozzájuthatsz” a háztartásban betöltött szereped révén: miközben felmosol, mosogatsz, súrolsz, takarítasz,  vegyi anyagok tömkelegével érintkezel. És akkor még nem beszéltünk arról, hogy szépnek is kell lenned, tehát a samponok, testápolók, hajfestékek, kozmetikumok ismét csak gyarapítják tested méreg-gyűjteményét.
 
…. a babák pedig még érzékenyebbek

 
Sok esetben előny a női mivoltod a férfiakkal szemben, például kinyitják neked a kocsiajtót, előre engednek a boltban, de ami a legfontosabb: Te új életet tudsz a világra hozni. Mindannyian egy nő testében kezdjük az életünket, ez az első „otthonunk”. A babák pocakon kívüli életminősége szempontjából pedig egyáltalán nem mindegy, milyen körülmények között telik az a bizonyos 9 hónap. Abban, hogy egészséges kisbabák születhessenek a világra, nagyon nagy minden nő egyedi felelőssége.
 
Ha eddig még nem tudtad, mostantól biztosan megjegyzed majd: a mérgek, amelyek a szervezetedben vannak, sajnos a méhlepényen keresztül átjutnak a leendő kisbabádhoz is. A babák pedig a fejlődésük első néhány hónapjában nagyon sérülékenyek, ez is okozhatja a vetélések egyre növekvő számát. Egy USA-ban végzett vizsgálat során az újszülöttektől levett köldökzsinórvérben mintegy 300, rákot, idegrendszeri rendellenességet okozó anyagot találtak. Ez hatalmas szám, és borzasztó adat!  
 
És sajnos a pocakból kikerülve sem védettebb a baba. Mivel a testarányaikhoz képest sok levegőt lélegeznek be, sokat esznek és isznak, így több káros anyag is kerül a szervezetükbe. Ráadásul a kiválasztó szerveik még nem elég fejlettek, így nehezebben szabadulnak meg a mérgező anyagoktól.
 
A nők felelőssége
 
Sajnos a mai vegyi anyag-felhasználásra vonatkozó szabályozások nem biztosítják az emberi szervezet magas szintű védelmét. Ezért nagy a nők felelőssége abban, hogy minél egészségesebb életmódot folytatva felkészítsék szervezetüket a várandósságra, illetve gondoskodjanak a családjuk ilyen irányú védelméről.
 
Kivitelezhetetlennek tűnik? Nem az. Csak egy kis odafigyelés kell hozzá. A bevásárlást az esetek többségében a nők intézik. Ha rászánsz néhány másodpercet a megvásárolandó termék összetevőinek gyors átfutására, máris csökkentheted saját magad, illetve a családod napi méreganyag-bevitelét, hiszen így ki tudod hagyni a kosárból a túl sok kemikáliát tartalmazó termékeket. (Ha nem vagy tisztában azzal, hogy melyik „E”-nek milyen káros hatása vagy, vagy micsoda a guar-gumi az összetevők között, ne ess kétségbe. A hiba nem a te készülékedben van. Ebben a cikkben részletesebben is kitérek az egyes alkotóelemek káros hatásaira: E-számok és a meddőség.)
 
Sajnos az összetevőket nem mindig tüntetik fel a megvásárolandó terméken, vagy pedig ha rá is írják a csomagolásra, nem minden szerepel benne. De ha például csak arra ügyelsz, hogy az általad vásárolt élelmiszerekben minél kevesebb legyen a mesterséges édesítőszerek (E-950-952, 954), a tartósítók (E-210-219, 249-252) és az ízfokozók (E-621) aránya, akkor máris kiküszöbölöd azokat az adalékanyagokat, amelyekkel kapcsolatban a leginkább felmerül, hogy károsíthatják az egészségedet.
 
Még sok egyéb apróság is segíthet a vegyi-anyag szinted csökkentésében. Ne dőlj be a reklámoknak, a műtői tisztaságot hirdető, a babák számára steril környezetet favorizáló média-fogásoknak. A valóság épp az ellenkezője annak, amit a média hirdet. Ha a gyereket nagyon steril környezetben neveled, akkor jó esélyt biztosítasz neki arra, hogy a későbbiekben valamilyen allergiában szenvedjen. Ne vásárold tehát a tisztítószerek tömegeit, elég, ha az alapvető tisztaságot fenntartod, amelyet annak idején Édesanyád. Te is felnőttél, igaz? 
 
Válogasd meg a kozmetikai szereidet, használj annyit, amennyire valóban szükséged van. De ne használj mindenfélét csak azért, „mert megérdemled”…    El sem tudod képzelni, mennyi káros hatású vegyi anyagtól kímélheted meg így magad.
 
Ha már így jártunk, és 2009-ben minden tele van mérgekkel, akkor vess be néhány zöld növényt a lakásban, amely a NASA által végzett kutatások szerint méregtelenítő hatású. Tegyél a lakásba fikuszt, sárkányfát, vitorlavirágot. (Bővebben itt olvashatsz ezekről a növényekről: Meddőség ellen az irodában is.)
 

Hiánypótló könyv!

HOGY JÖJJÖN A BABA!

 

Igen, engem is érdekel, miben segíthet nekem ez a könyv!

IDE KATTINTVA MEG IS NÉZEM!

Belépés

Legyél velünk itt is