Töltsd le most!

 

INGYENES MINIKÖNYV!

 

A hormonműködés befolyásolása természetes úton

Töltsd le itt: Hormonműködés befolyásolása

Adatkezelés

Az oldal használatával elfogadod az Adatkezelési szabályzatban írtakat. 
A szabályzatot itt tudod elolvasni: 
Adatkezelési szabályzat

Navigáció

Szavazás

Mióta próbálsz teherbe esni?:
A webhelyet a Drupal - egy nyílt tartalomkezelő rendszer - működteti

Csakrák és meddőség

Tudod, hogy pontosan hol van a szíved? És a bal oldali petefészked? Na és a gyökércsakrád? :) Lehet, hogy az utóbbi kérdés megválaszolása már bajosabban menne. Pedig a keleti tanítások szerint fontos, hogy a betegségeinket – például a termékenységi problémákat okozókat – ne csak az adott szerv (méh, petefészek, pajzsmirigy, stb.) oldaláról közelítsük meg, hanem vegyük figyelembe a csakráink szerepét is a betegségek kialakulásában.

No de mi az a csakra?

Ha most ránézel a klaviatúrán pihenő kezedre, egy csontokból, izmokból, szövetekből álló, szilárdnak tűnő testrészt látsz. Valójában azonban a kezed zsizsegő, rezgő atomok sokaságából áll, amelyet az energia tart össze. Tulajdonképpen a szervezeted nem más, mint egy hatalmas energiafelhő. Ebben az energiahalmazban bizonyos helyeken az energia tölcsérszerűen összesűrűsödik: itt jönnek létre a csakrák, a tested energiaközpontjai.

Hogy néz ez ki a gyakorlatban? Ha képzeletben egy egyenes vonalat húzol a lábujjadtól a fejed búbjáig, akkor ezen a vonalon találod a hét csakrádat, amely meghatározza a tested energiaszintjét. A keleti tanítások szerint ha a testedben az energiaáramlás zavart szenved, mert egy adott csakránál az energia elakad, betegségek jöhetnek létre.

Csakrák és meddőség

Meddőségi problémák esetén általában a három alsó csakra – a gyökércsakra, a szakrális csakra (vagy szexcsakra) és a köldökcsakra (vagy napfonat csakra) – működését érdemes meditációk segítségével harmonizálni.  

Gyökércsakra

A gyökércsakra a tested alsó részén található, egész pontosan a gátadnál. Ez az első csakra. Ha itt elakadás van, akkor a többi, felette elhelyezkedő csakra nem jut elég energiához.

Gyökércsakra-probléma esetén azt érezheted, hogy még nem sikerült „gyökeret verned”, nem találod a helyedet az életben, és  gondjaid lehetnek a magabiztosságoddal, önbizalmaddal.

A gyökércsakra elakadás nemcsak azért okozhat meddőséget, mert az önbizalom hiányból adódóan bizonytalan vagy benne, hogy jó anya leszel-e, hanem azért is, mert ilyenkor magaddal hurcolhatsz olyan múltbéli problémákat, negatív élményeket a gyermekkorodból, amelyek lelki szinten akadályozzák a kisbabád érkezését.

Szakrális csakra

Ezt a csakrát a köldököd alatt kétujjnyival találod. A termékenységgel, a fogamzással, a születéssel áll kapcsolatban. Testi szinten ennek a csakrának a blokkja a nemi szervekkel kapcsolatos problémákban nyilvánulhat meg: menstruációs gondok, gyulladások, meddőség.

Lelki szempontból a szexcsakra gátja azt jelentheti, hogy problémád van önmagad teljes elfogadásával, nem szereted eléggé önmagadat, a testedet, nem vagy képes megélni a nőiességedet. Mások számára fiús típusú lánynak tűnhetsz, vagy esetleg ridegnek és merevnek, mert képtelen vagy megfelelő módon kimutatni az érzelmeidet.

Mivel már a nőiességed elfogadásával is problémáid vannak, valószínűleg az anyaszerepnek – amely a női mivoltunk kiteljesedése -  a felvállalása sem megy könnyedén.

Köldökcsakra

A neve alapján könnyű megtalálni: egy picivel a köldököd felett helyezkedik el. Ha gyengén működik, eláraszthat a tehetetlenség, és úgy érezheted, hogy képtelen vagy megbirkózni az élet kihívásaival. (Ha régóta várjátok a kicsi érkezését, bizony ezek a gondolatok könnyen eluralkodhatnak rajtad.)

Csakra-meditációk

Szeretnél javítani a csakráid működésén? Jó lenne megszüntetni az elakadásokat, gátakat az energiaáramlásban? Akkor válassz a következőkben felsorolt csakra-meditációk közül egyet, amelyikről úgy érzed, hogy szívesen csinálnád. Persze a legjobb, ha mindegyiket rendszeresen gyakorolod, de elképzelhető, hogy sem időd, sem türelmed nincs hozzá. Mindenesetre babaproject esetén érdemes lehet beiktatni naponta egyet-egyet a napi rutin tevékenységeid közé.

Gyökércsakra meditáció

Képzeld el, hogy egy gyönyörű kertben ülsz, amely tele van fákkal és illatos, színes virágokkal. Érezd az arcodon a nap melegét, élvezd a feléd áramló virág illatot. Most koncentrálj a fenekedre, érezd a talaj szilárdságát magad alatt. Majd képzeld el, és érezd, ahogy gyökeret eresztesz a földbe, amelyen keresztül minden problémád a Földanya gyógyító kezébe kerül. Érezd, ahogy a problémáid kiáramlanak belőled. Majd érezd, hogy a gyökereken keresztül piros színben áramlik vissza beléd az életerő. Gondolatban mondd ki háromszor a következő mondatot: Van helyem az életben, és az élet minden percét élvezem.

Szakrális csakra meditáció

Képzeld el, hogy a méhedet és a petefészkeidet  beborítja egy gyönyörű narancssárga, meleg, puha felhő. Ez a felhő addig-addig terjed, amíg betölti az egész hasüregedet. Érezd, hogy a méhed és a petefészkeid örömmel lubickolnak ebben a kellemesen meleg narancssárga felhőben. Élvezd annak a tudatát, hogy nő vagy. Nő, aki teremtett és Teremtő is egyben, hiszen a testfelépítésének köszönhetően újra végbemehet benne a teremtés csodája. Gondold azt, hogy szeretsz nőnek lenni. Gondolatban mondd ki háromszor a következő mondatot: Szeretem és elfogadom önmagam.

Napfonat csakra meditáció

Képzeld el, hogy a köldököd környékén egy gyönyörű aranysárga gömb árasztja meleg fényét. Ez a csodálatos aranysárga fény átvilágít a hasfaladon, eléri és megvilágítja a belső szerveidet. Engedd, hogy a napsárga fény néhány percig átjárja a testedet, érezd a melegét. Mondd ki gondolatban háromszor a következő mondatot: Szabad vagyok, és jogomban áll választani a lehetőségeim között.

Késik nálatok a gyermekáldás? Akkor érdemes megnézned, hogyan és miben segíthet a Babahívogató Program, amellyel a termékenységi problémák lehetséges lelki okait keressük: 

Babahívogató program - hogy mielőbb jöjjön a baba 


Szeghy Krisztina
Pszichológiai mentor, családsegítő konzulens
20/255-62-69
szeghykrisztina [at] gmail [dot] com
www.szeghykrisztina.hu
 

 

Hiánypótló könyv!

HOGY JÖJJÖN A BABA!

 

Igen, engem is érdekel, miben segíthet nekem ez a könyv!

IDE KATTINTVA MEG IS NÉZEM!

Belépés

Legyél velünk itt is