Töltsd le most!

 

INGYENES MINIKÖNYV!

 

A hormonműködés befolyásolása természetes úton

Töltsd le itt: Hormonműködés befolyásolása

Adatkezelés

Az oldal használatával elfogadod az Adatkezelési szabályzatban írtakat. 
A szabályzatot itt tudod elolvasni: 
Adatkezelési szabályzat

Navigáció

Szavazás

Mióta próbálsz teherbe esni?:
A webhelyet a Drupal - egy nyílt tartalomkezelő rendszer - működteti

Interjú Balogh Eszter asztrológussal

 

 

Balogh Eszter asztrológussal az asztrológia és a termékenységi problémák kapcsolatáról beszélgettünk. Képes-e fényt deríteni egy asztrológus a meddőségi problémák mögött megbújó miértekre, segíthet-e az okok tisztázásában, felderítésében?

- Manapság elöntenek bennünket a számomra megkérdőjelezhetően hiteles, pár soros újság horoszkópok tömegei. Ezekben időnként megjelenik egy-két egészségügyi „előrejelzés” is: vigyázzon, mert ma szívproblémái lehetnek, vagy épp ízületi gondjai adódhatnak. Valóban vannak az asztrológiának egészségügyi vonatkozásai is?

- Az asztrológia az élet minden területére levetíthető, így az egészségügyre is. Az alapkarakter, ami a személyiségét, az egyediségét meghatározza, magában hordozza a lelki-szellemi tulajdonságok mellett a fizikaiakat is. Általánosságban beszélhetünk egy-egy csillagjegy egészségi állapotáról, de a ránk vonatkozó szervi érzékenységek, betegséghajlamok feltérképezése éppúgy igényli a személyre szabott elemzést, mint a többi életterület.

- Érdemes-e egy termékenységi problémákkal küzdő párnak asztrológushoz fordulnia, tud-e valamiben segíteni nekik?

- Sok esetben azt látom, hogy szervi akadályai nincsenek a megfoganásnak, ez egyértelműen megmutatkozik a születési képletben. A termékenységi probléma azonban sokkal összetettebb, nem elegendő kizárólag a fizikai okokat vizsgálni, szükség van mélyebb önismeretre. Asztrológusként abban tudok segíteni, hogy az ember jobban megismerje önmagát.

- Ha huzamosabb ideig késik a gólya, a legtöbb nő felteszi magának a kérdést: „Miért történik velünk mindez? Másnak már első próbálkozásra összejön a baba.”. Ezzel kapcsolatosan tud az asztrológia valamiféle magyarázattal szolgálni?

- Amint az ember megérti, milyen akadályok, félelmek munkálkodnak benne, meg tudja válaszolni magának a fenti kérdést. Gyakran a társadalmi-szülői-házastársi nyomásnak igyekszünk megfelelni, mikor a babavállalást tervezgetjük, holott a szívünk legmélyén még karrierre, független életre vágyunk. Egy gyermek óriási felelősség, hatalmas változás. Erre meg kell érni, készen kell lenni. Nem csak fejben, szívben is.

- A termékenységi problémák hátterében sokszor lelki akadályok bújnak meg. A pár tudatosan nagyon szeretne kisbabát, de tudat alatt olyan akadályozó tényezők rejtőznek, amelyek mégis gátolják a termékenységet. Képes segíteni az asztrológia az ilyen jellegű akadályok feltérképezésében?

- Ha nincsenek olyan szervi elváltozások, ami eleve kizárja a babavállalást, akkor mindenképpen fontosnak tartom, hogy a fizikai tünetek feltérképezése mellett a tudatalatti gátlások feloldására is fordítsunk figyelmet. Ebben, attól függően ki mennyire vagy milyen irányban nyitott asztrológus, lélekgyógyász vagy pszichológus is rendkívül sokat segíthet.

- Sokszor a saját édesanyával való tisztázatlan viszony okoz meddőségi problémákat. Ennek a felszínre hozatalában, megértésében egy asztrológus mennyire tud segítő kezet nyújtani?

- Igaz, hogy az édesanyához fűződő viszony nagyon meghatározó az ember életében – a férfiaknál is – de számtalan más ok is állhat a háttérben. Érzelmi bizonytalanság, negatív magzati-kisgyermekkori élmény, az odaadástól való félelem, és még sorolhatnám. Az asztrológia éppen ezeket igyekszik a felszínre hozni. Azonban a mélyen gyökerező problémák feltárása nem egyetlen alkalom, hanem hosszú és sokszor megrázó, fájdalmas folyamat.

- És ha maga a párkapcsolat képezi a várandósság lelki akadályát? Ez elég nehéz szituáció. A pár babát szeretne, a nő mégis tudat alatt elégedetlen a párkapcsolata minőségével, vagy a párjával. Nyilván ezt egy asztrológus az elemzés során „látja”. Lehet ezt a helyzetet finoman tálalni?

- Mindenképpen érdemes mindkét fél születési képletét megvizsgálni, hiszen a baba-project kétszereplős. A párkapcsolati elemzés nem azt mutatja, hogy elégedetlen valamelyik fél, hanem rámutat a nehézségekre, a súrlódási pontokra, a feszültségekre. De arra is, hogyan képes két ember támogatni, segíteni egymást. Én azt javaslom, elsősorban az ember mindig önmagában kezdje a problémák felkutatását és ne a másikat hibáztassa. Ha legbelül sikerült tisztázni bizonyos kérdéseket, az a kapcsolatra is mindenképpen kihat.

Amennyiben úgy gondolod, hogy elérkezett a számodra a pillanat, hogy szembenézz önmagaddal, és a termékenységi problémáid mögött megbújó rejtett okokkal, akkor ebben Eszter személyes tanácsadás keretében a segítségedre lehet.

Balogh Eszter asztrológus elérhetősége:
Web oldal: http://padparadsa.blogspot.com
E-mail cím: padparadsa [at] gmail [dot] com 


 

Szeghy Krisztina
Családsegítő konzulens, pszichológiai mentor
a babatakarok.hu írója, szerkesztője

További információk rólam, és az általam vezetett Babahívogató Programról

Babahívogató Program - hogy mielőbb jöjjön a baba
 

Közvetlen elérhetőségeim: 
szeghykrisztina [at] gmail [dot] com
20/255-62-69

Hiánypótló könyv!

HOGY JÖJJÖN A BABA!

 

Igen, engem is érdekel, miben segíthet nekem ez a könyv!

IDE KATTINTVA MEG IS NÉZEM!

Belépés

Legyél velünk itt is