Töltsd le most!

 

INGYENES MINIKÖNYV!

 

A hormonműködés befolyásolása természetes úton

Töltsd le itt: Hormonműködés befolyásolása

Adatkezelés

Az oldal használatával elfogadod az Adatkezelési szabályzatban írtakat. 
A szabályzatot itt tudod elolvasni: 
Adatkezelési szabályzat

Navigáció

Szavazás

Mióta próbálsz teherbe esni?:
A webhelyet a Drupal - egy nyílt tartalomkezelő rendszer - működteti

Hogyan kell „nem görcsölni” a babán?

Neked is ez a „kedvenc” mondatod? Ne görcsölj rá a babára, úgyis akkor fog jönni, amikor nem is gondolsz rá! Hogyan lehet nem görcsölni azon, hogy ismét közelít a menstruáció időpontja?! Hogyan lehet elkerülni, hogy az ember állandóan a várandósság jeleit keresse magán? Hogyan lehet könnyedén venni a különböző kezeléseket, a naptár szerinti szeretkezéseket, és hogy a kapcsolatból napról napra kopik ki a romantika a gyermek utáni vágy miatt? Hogyan tudna az ember könnyedén túllépni azon, hogy az idő múlik, a biológiai óra ketyeg, és ő talán sosem élheti majd át az anyaság csodálatos érzését? Hogy esetleg sosem ölelheti magához a szuszogó, babaillatú gyermekét?!

Aki kimondja a fent idézett mondatot, nyilván sosem járt még ebben a cipőben, különben tudná: aki régóta vágyik már hiába a kisbabája érkezésére, az már képtelen „rágörcsölés” nélkül élni a hétköznapjait. Egyetlen dologban van igaza a másik oldalnak: ez az állapot valóban nem kedvez a várandósság létrejöttének. Hiszen a stressz, szorongás oly mértékben befolyásolja a hormonrendszert, hogy ez már önmagában – bármilyen egyéb betegség fennállása nélkül is – akadálya lehet a fogantatásnak.

Babára vágyó nőként mit tudunk tenni ez ellen? Szerencsére sok mindent. A „Hogyan kell nem görcsölni a babán” cikksorozat keretében ezt a témát fogjuk körüljárni, és bemutatom neked azokat a lehetséges stressz-oldó (avagy „görcsölés” oldó) módszereket, amelyeket akár otthon, egyedül is alkalmazhatsz. Elsőként Jankai János nemzetközi hipnoterapeutával fogunk beszélgetni arról, hogyan segíthet a hipnózis a termékenységi problémák legyőzésében.

Hipnózissal a babáért

- A hipnózis kapcsán negatív sztereotípia él az emberekben. Még ma is bűvésztrükk-ként gondolunk rá, amelynek során egy orrunk előtt lengetett inga hatására elveszítjük a szabad akaratunkat, és mindent megteszünk, amit a hipnotizőr kíván tőlünk. "Hipnotizáltnak lenni" tényleg ilyen kiszolgáltatott állapot?

- A hipnózis egyáltalán nem egy varázslatos és misztikus, hanem egy természetes tudatállapot. Senki nem tud senkit „meghipnotizálni”, ami azt jelenti, hogy csak az történhet egy találkozó alkalmával - vagy épp egy hanganyag hallgatása közben - amire a kliens „engedélyt” ad. Valójában tehát minden hipnózis önhipnózis. Ha azt kérem valakitől, hogy lazítsa el a vállát: nos, vagy megteszi, vagy nem. Mindez azt jelenti, hogy a hipnózis, mint terápia, csak akkor tud bárkinek is segíteni, ha az erre vonatkozó szándéka határozott, tiszta, és nyilvánvaló.

- A hipnózis tehát valójában nem is olyan félelmetes állapot, mint amilyennek hisszük? Hipnotizált állapotban nem is veszítjük el az irányítást a tetteink felett?

- A tapasztalataim azt mutatják, hogy a hipnózist tényleg félelmetesnek tartják az emberek. Ezért az első találkozásunk alkalmával az a fő feladat, hogy minden ezzel kapcsolatos sztereotípiát, félelmet megbeszéljünk és eloszlassunk. Az önhipnózis hanganyagok bevezetője is ezt a célt szolgálja.Visszatérve a második kérdésre: nem a hipnózis állapotában veszítjük el az irányítást a tetteink felett, hanem a mindennapjainkban. Pontosan ezért vannak problémáink. Véleményem szerint a hipnózis elsődleges célja annak a megértése kell hogy legyen, hogy milyen fontos számunkra az életünk, tetteink, gondolkodásunk feletti hatalom visszaszerzése. Hipnotikus állapotban egyébként képtelenség elveszíteni a kontrollt, hiszen a hipnotizőr kérésekkel fordul a kliens felé, akinek értelmeznie kell azokat, és eldöntenie, végrehajtja e, vagy sem. Ehhez pedig elengedhetetlen a tiszta elme állapota. Az más kérdés, hogy mind ez egy rendkívül kellemes fizikai érzettel is párosul.

- A világ más részein – például Amerikában – már régóta megbecsülik a hipnózist, mint egy igen hatékony terápiás módszert. Sőt. A kezelésért akár igen borsos árat is hajlandóak kifizetni a hírességek. (Nem véletlen, hogy anno Brad Pitt is a kezelés szempontjából olcsóbbnak számító Magyarországon próbált megszabadulni hipnózis segítségével a dohányzástól.) Hogyan működik ez a terápia? Miért tekintik más országokban – ahol az emberek szívesebben kérnek pszichés támogatást - ilyen értékes segítségnek?

- A hipnózis napjainkban az egyik leghatékonyabb módszer arra, hogy egyszerűen és könnyedén tudjunk kommunikálni a tudatalattinkkal. Tulajdonképpen, a hipnózis segítségével elért módosult tudatállapotban képessé válunk arra, hogy könnyűszerrel meggyőzzük önmagunkat akár félelmeink, akár egyéb zavaró tényezők jelenlétének szükségtelenségéről. Ám szeretném még egyszer hangsúlyozni: ehhez elengedhetetlen a határozott, tiszta és nyilvánvaló elhatározásunk! Meg kell érteni végre, hogy csodák nincsenek. Ám ha az elhatározás megszületik bennünk, a hipnózis valóban „csodákra” képes.

- Tudatos elme, tudatalatti, félelmek… Manapság gyakran előkerülő szókapcsolatok. Bekukucskálhatunk mégis kicsit jobban a „hipnózis függönye” mögé? Mi köze a hipnózisnak a tudatalattinkhoz?

- A tudatos elménkben tárolódnak azok az információk, amiket önmagunkról gondolunk, vagy szeretnénk gondolni. A tudatos elme egy „digitális” lineáris gondolkodási folyamat, mely csak 5 és 9 bit információt tud feldolgozni egy időben. Ez magyarázza, hogy miért érezzük néha úgy, hogy túlterhelődtünk. Ugyanakkor a tudatalatti elme egészen más. A tudatalatti elme holografikus gondolkodási folyamat, képes millió és millió információt ugyanabban az időben kezelni, bonyolult mintákat és érzelmi kapcsolódási pontokat megtalálni. Egy terápia, vagy ülés során, ezeket a bizonyos  érzelmi kapcsolódási pontokat keressük meg, majd átalakítjuk őket, szaknyelven: pszichikai transzformáció történik. Egyszerűbben fogalmazva meggyőzzük a tudatalattinkat arról, hogy szükségtelen a továbbiakban ragaszkodnia azokhoz az érzelmi reakciókhoz, melyek csak hátráltatják az életünket.

- Sok szakértő javasolja a termékenységi problémákkal küzdő nőknek a meditációt, mint a feszültségoldás egyik módját. Mi a különbség a hipnózis és a meditáció között?

- Nos, jó kérdés, a tanfolyamaimon ez a kedvenc témám, ezért ha megengedi, bővebben reagálnék. Az első, amit tisztázni kell, hogy a manapság oly divatos meditációs technikáknak, együttmeditálásnak semmi köze a valós meditációhoz. Fogalmi zavarokkal küzdünk, éppúgy, mint a jógával, vagy az önismerettel kapcsolatban. Popper Péter írta oly sokszor, hogy a tévedés ezen a területen óriási. Az nem önismeret, ami itt folyik, legfeljebb egy lehetőség megint arra, hogy ne oda nézzünk, ahova kellene. És nem jóga, amit gyakorlunk, legfeljebb testnyújtás, vagy torna. Minden, amit meditációnak hívunk, vagy épp mantrázásnak, nem más, mint tökéletes önhipnózis. A valódi meditáció az, amikor nem veszed észre, nem tudatosodik benned, hogy épp meditálsz. Bármi, ami tudatosodik, az már elme, és az elme csak önhipnózisba tud merülni, és nem meditációba.

- Miben tér el egymástól a hipnoterápia és az önhipnózis? Milyen előnyei és hátrányai vannak egyiknek és a másiknak?

- Mindkettőnek vannak előnyei és hátrányai. Az önhipnózis hanganyag egy praktikus, anyagilag sokkal könnyebben elérhető, kényelmes módszer és lehetőség arra, hogy könnyen és viszonylag gyorsan változtathassunk olyan belső dolgokon, melyek számunkra zavaróak. Kényelmes, időhöz nem kötött, akkor „dolgozunk” magunkon, amikor a legideálisabb számunkra. Mivel a lazító indukciók úgy vannak összeállítva, hogy mindenképp elérjük a szükséges mélységet, az önhipnózis gyakorlatok nagyon hatékonyak. Meghallgatásuk közben a tudattalanunk nyitottá válik a hanganyagban elhangzó javaslatokra, ezáltal igen rövid idő alatt érzékelhetőek a pozitív változások. A hipnoterápia előnye ezzel szemben a személyes kontakt. Ennek során lehetőség van a már említett érzelmi kapcsolódási pontok közös megtalálására, ezek  megbeszélésre és átalakítására. Az önhipnózis és a hipnózis terápia nagyszerűen ötvözhető is egymással: ezzel időt és pénzt tudunk megtakarítani.

- A web oldalán számos, a termékenységhez kapcsolódó önhipnózis hanganyag megvásárolható. A címek egy babára vágyó, esetleg termékenységi kezelések előtt álló nőnek igen ígéretesek: „Meddőség”, „Lombikbébi program előkészítés”, „Félelem a terhességtől”. Izgalmas kérdés, hogy ezek elkészítése közben az adott területen belül mire fektette a hangsúlyt? Például a „Meddőség” önhipnózis meghallgatása után mire számíthatunk, milyen változást hoz létre a tudatalattinkban, hogyan segíthet megsürgetni a késésben lévő gólyánkat?  

- A meddőség nehéz, és kényes téma. Azoknál a nőknél, akik képtelenek megfoganni, elsősorban pszichológiai vagy az érzelmi trauma lehet a felelős, amely szükségessé teszi a szuggesztiós terápia használatát. Ezt végezhető Ideomotor technikával, amennyiben egy korábbi esemény, téves elképzelés, bűntudat, stb., okozzák a problémát. A kliensnek lehet, hogy felül kell vizsgálnia a saját születési élményét is a hipnózis alatt, hisz elképzelhető, hogy talán úgy érzi, hogy pont őt nem várták vagy nem szerették volna, ha a világra jönne. Ezen kívül a szomatika feltáró-szimbólumterápiájának segítségével érdemes megtalálni azt az „árnyékot”, amivel nem akarunk találkozni. Továbblépésként pedig az általam kikísérletezett, majd létrehozott „inverziós-terápia” segítségével nem csak az árnyékkal szembesülhetünk, hanem gyorsan, és radikálisan át is alakíthatjuk. Az inverziós-terápiáról nemsokára elkészül egy könyv, ahol bővebben lehet róla olvasni. Jelenleg azon munkálkodunk, hogy megismertethessük az Egyesült Államokban is. A meddőséggel foglalkozó hanganyaggal a fizikai problémát lehet megkeresni, és annak korrigálást elősegíteni, ám egyéb hanganyaggal kombinálva a lelki okok is megtalálhatóak.

- Érdemes-e többször is meghallgatni a megvásárolt hanganyagot? Vajon így nagyobb hatást érhetünk el vele?

- Sőt. Az ismételt hallgatás a siker kulcsa. Javaslom, hogy az első héten minden nap egyszer, majd a második héten minden másnap egyszer hallgassuk meg a felvételeket. Ezt követően már csak abban az esetben kell meghallgatni, ha épp szükségét érezzük. Ez azért fontos, mert a rendszeresen kondicionált tudatalatti sokkal hatékonyabban és gyorsabban képes a változásokat elindítani az életünkben, a hétköznapjainkban. Ha ügyesek vagyunk, akár egy egész terápiás folyamatot is összeállíthatunk a hanganyagok segítségével, ám javaslom, hogy mielőtt a választás a különböző hanganyagokra esne, egyeztessünk egy szakemberrel.

- Az önhipnózis bárkinél alkalmazható, vagy speciális fogékonyság szükséges a hipnózisra?

- A tapasztalat azt mutatja, hogy eleinte sokan riadnak vissza a hipnózis önálló alkalmazásától, mert nem értik, hogyan és miért működik. Vagy épp attól félnek, hogy ők nem tudnak eljutni a hipnózis mély transzállapotába. Az oldalamon megvásárolható  professzionális hipnózis gyakorlatokat összeállításakor mindezt számításba vettem. A lazító indukciók hatékonysága pontosan megfelel annak a mély állapotnak az eléréséhez, ahol a tudattalan kinyitja magát és készen áll a közös együttműködésre. Mivel minden tőlünk függ, így azt gondolom, hogy mindenki fogékony, és mindenki képes arra, hogy elérje a megfelelő mélységű tudatállapotot. Nos, persze vannak kivételek, amikor sikertelen lesz az önhipnózis. Például alkoholos állapotban, vagy egyéb drog (beleértve az antidepresszánsokat és nyugtatókat is) használata is akadályt jelent.

Nem zsákbamacska

Kíváncsi vagy, hogy rád vajon milyen hatással lenne a hipnózis? Szeretnéd esetleg megvásárolni valamelyik, babára vágyó nőknek szóló önhipnózis anyagot? Nem kell zsákbamacskát venned. Jankai János nemzetközi hipnoterapeuta oldalán – www.hipnozis-onhipnozis.hu – a regisztrációt követően ingyen letölthetsz egy professzionális önhipnózis hanganyagot, amely segít a szorongás csökkentésében. Ha pedig ez tetszett, és úgy érzed, hogy hatásos, már nyugodtan beruházhatsz a célzott, kifejezetten a szüléssel, termékenységgel kapcsolatos önhipnózis anyagok megvásárlásába is.


A beszélgetés során partnerünk Jankai János nemzetközi hipnoterapeuta volt.
Elérhetőségei:
www.lelekterapia.hu

www.hipnozis-onhipnozis.hu


Késik nálatok a gyermekáldás? Azt gondolod,  lehet, hogy ennek lelki oka van? Akkor érdemes megnézned, hogyan és miben segíthet a Babahívogató Program, amellyel a termékenységi problémák lehetséges lelki okait próbáljuk feltárni közösen a leendő anyukával és / vagy apukával: 

Babahívogató Program - hogy mielőbb jöjjön a baba


Szeghy Krisztina
pszichológiai mentor, családsegítő konzulens
20/255-62-69
szeghykrisztina [at] gmail [dot] com
www.szeghykrisztina.hu

 

Sziasztok! Megörültem a


Sziasztok! Megörültem a cikknek, jó volt olvasni. Egy kis vélemény. Igaz, hogy személyesen nem ismerem az urat, de hallottam már róla. Többek között azt is, hogy ha valaki anyagilag megszorúl, tovább folytatja a munkát, és ezt elsőkézből tudom, mert a rokonomat kezelte. Ritka az ilyen manapság. Nem ígért neki semmi, de mindent megtettek, hogy sikerüljön a talpraállás, ami nagyjából meg is lett. Én letöltöttem az ingyenes hanganyagját, és soha ilyen nyugodt állapotba nem kerültem még, mint akkor. Persze nekem is gyanus volt, hogy valami csapda lesz, hogy ingyenes, de nem. A mai napig sem vettem semmit, és nem is erőszakolja, hogy vegyünk. Manapság azokból van a legtöbb, akik kihasználják mások szerencsétlen állapotát, és én megértelek Szilvi! Lehet, hogy te is csalódtál, de ezzel az a baj, hogy amikor valami tényleg normális, nem vesszük észre. És ha jobban belegondolsz, semmit sem veszíthetsz azzal, ha az ingyenest meghallgatod, és ha tényleg kell valami, ne butáskodj már, 4000 forintot nem érné meg? Milyen üzleti fogásról beszélünk? Inkább a lehetőséget kell észre venni.

csalódás...


Sziasztok,   Megörültem a címnek, témának... de a cikk végére egy kis csalódással nyugtáztam, hogy csupán egy újabb üzleti fogásról van szó. Számomra kezd kiábrándítóvá válni, hogy segítő jószándék címszóval üzleti ajánlatokat tesznek, ami valójában inkább a másik félnek segítség, semmint az éppen meddőségtől szenvedő nőnek.

Szia, teljesen igazad van Én


Szia, teljesen igazad van Én is unom már, hogy mindenki segíteni szeretne, de csak a pénztálcámra kíváncsiak, kerestem az ingyenes hanganyagot, de sehol sem tálalom csak a tanfolyam összegét! :(

Most már én is hozzászólok


Úgy döntöttem,már én is hozzászólok, mert nem értek valamit. Miért lovagoltok azon, hogy fizetni kell a hanganyagokért? Ha a boltba bemész és veszel egy kiflit, azért is fizetsz. Ez miben más szerinted? Tanult érte, hogy ilyet anyagokat tudjon csinálni, nyilván nem keveset, és nem kevés pénzért, még jó, hogy pénzt kér a tudásáért, idejéért, energiájáért. Én a nőgyógyászomnak alkalmanként dupla ennyit fizetek, és mégsincs babánk. :( Én örülök, hogy ezen az oldalon ilyen dolgokról is írnak. Legalább tudom, hogy ilyen is van. Minden pénzbe kerül, ez is. Nem tudom elképzelni, hogy pl. egy kineziológus napi 8 órába igyen fogadja a hozzá fordulókat, csakhogy csupa szívszeretetből segítsen rajtuk, majd ő éhen haljon, mert nincs jövedelme. A világon mindenért fizetni kell, ezt tudomásul kell venni, ez van.

Ingyenes önhipnózis


Kedves Bea! A megadott www.hipnozis-onhipnozis.hu oldalra belépve azonnal fent, a jobb felső sarokban találod a letölthető ingyenes önhipnózis anyagra utaló linket. A linkre kattintva leírást találsz, amelyben szerepel, hogy a letöltéshez regisztrálnod kell az oldalra, majd belépve a fiókodba azonnal letöltheted az ingyenes hanganyagot. A letöltés pontos menete nem szerepelt a cikkben, így most pótoltam. üdv. Kriszta

Sajnálom, hogy csalódtál


Kedves Szilvi! Sajnálom, hogy te ebben üzleti fogást látsz. Senkitől semmilyen ellenszolgáltatást nem kaptam azért, mert ezt a cikket megírtam. Pusztán egyszer véletlenül a János oldalára keveredtem, kipróbáltam az ingyenes letölthető hanganyagot, és azt gondoltam, ez zseniális, erről másoknak is tudniuk kell. Tekintve hogy nekem is években volt mérhető, mire a kisfiam megérkezett, én annak idején örültem volna, ha ezt az időt lerövidíthetem, és már akkor találkozhatok ilyen, akár otthon is alkalmazható módszerekkel. Sajnos akkor még a neten hiába kerestem ilyen jellegű segítséget. A célom tehát jelen esetben is  - mint mindig minden cikk megírásakor ami az odalon szerepel - az ismeretterjesztés volt.  Ezen az oldalon még nem jelent meg olyan cikk, akár termékről, akár szolgáltatásról legyen szó, amiért bárki fizetett volna, és nem is fog. Ez nálam etikai kérdés. Azt viszont fontosnak tartom, hogy aki kisbabát szeretne, és évek óta vár hiába a gólya érkezésére, az egy helyről - jelen esetben a Babát akarok! - oldaláról értesülhessen minden olyan újdonságról akár a termékek, akár a szolgáltatások terén, amely közelebb hozhatja a vágyai megvalósulását. A jövőben is ennek a szellemében szerkesztem és írom az oldalt. Köszönöm hogy megírtad a véleményed, de sajnálom, hogy mindezt anélkül tetted, hogy éltél volna a letölthető, INGYEN hipnózis lehetőségével. A cikkben ugyanis ez is szerepel, ami szerintem valamilyen szinten kimeríti az említett "segítő jószándék" fogalmát.

segítő jószándék


Kedves Kriszta,   Örülök, hogy megírhattam a véleményemet, és csak a pontosság miatt szeretném, hogy tudd; éltem az INGYEN letölthető hanganyag lehetőségével... ezért is írtam meg a fenti cikket. .. :(   Szilvi

Hiánypótló könyv!

HOGY JÖJJÖN A BABA!

 

Igen, engem is érdekel, miben segíthet nekem ez a könyv!

IDE KATTINTVA MEG IS NÉZEM!

Belépés

Legyél velünk itt is