Töltsd le most!

 

INGYENES MINIKÖNYV!

 

A hormonműködés befolyásolása természetes úton

Töltsd le itt: Hormonműködés befolyásolása

Adatkezelés

Az oldal használatával elfogadod az Adatkezelési szabályzatban írtakat. 
A szabályzatot itt tudod elolvasni: 
Adatkezelési szabályzat

Navigáció

Szavazás

Mióta próbálsz teherbe esni?:
A webhelyet a Drupal - egy nyílt tartalomkezelő rendszer - működteti

Cyclotest baby – hőmérőzés helyett „mini-kalkulátor”

Minden kisbabára (egyenlőre hiába) váró nő tortúrájának első állomása a hőmérőzés. „Mérje a testhőmérsékletét legalább három hónapig, ebből sok információt le tudunk majd szűrni a ciklusára vonatkozóan” – hangzik az egyszerűnek tűnő orvosi utasítás. A többségünk be is teszi a hőmérőt a szájába minden reggel, majd a lekörmölt hőmérsékleti adatokból szorgalmasan kis diagrammot kreál, amelyet aztán bemutat az orvosának.

Sok nő számára azonban a hőmérőzés megvalósíthatatlannak tűnő procedúra. „Reggel rohannom kell, nincs időm méricskélni, jegyzetelgetni, elemezgetni, örülök, ha egy kávét meg tudok inni indulás előtt…” – ez a leggyakoribb panasz. De gondot okoz az is, hogy pontosan milyen hőmérőt használjanak, hol mérjék a testhőmérsékletet, és egyáltalán: mégis milyen következtetéseket vonjanak le a mért adatokból?! Most akkor volt ovuláció? Vagy nem? Ha volt, akkor vajon mikor? Csak nem maradtunk le róla?!

Az ilyen, és ehhez hasonló problémákkal küszködő, leendő kismamák életét szeretné megkönnyíteni a Cyclotest baby, amely tulajdonképpen egy ciklus-monitor. A négy teendőből (testhőmérséklet  mérése, adatok feljegyzés, diagramm készítése, ovuláció lehetséges időpontjának meghatározása) ugyanis hármat átvesz a babát tervező nőktől:

  • a mért hőmérsékletet automatikusan eltárolja (viszlát tollak, táblázatok, reggeli kapkodó körmölgetés)
  • folyamatosan nyilvántartja az adatokban bekövetkező változásokat
  • jelzi a várható ovuláció lehetséges időpontját.

A kis szerkezethez egy hőmérő van csatlakoztatva, így a továbbiakban azon sem kell törni a fejünket, hogy pontosan milyen hőmérővel, illetve hol is méricskéljünk.  Ébredés után csak be kell dugnunk a készülék hőmérőjét a nyelvünk alá, meg kell várnunk a csipogást, és már láthatjuk is az eredményt: terméketlenek, termékenyek, vagy épp nagyon termékenyek (közvetlen ovuláció előtt) vagyunk-e.
A testhőmérsékleti adatok mellett a készülékbe betáplálhatjuk az ovulációs tesztek eredményeit, illetve a méhnyálka állapotára vonatkozó megfigyeléseinket is.

Az ára az én pénztárcámhoz mérve igencsak borsos, de mindenkinek magának kell eldöntenie, hogy mekkora anyagi áldozatot vállal be a saját kényelme, illetve a baba mielőbbi érkezése érdekében. A többség lehet, hogy inkább marad a macerásabb jegyzetelős-hőmérőzős verziónál, de biztos lesz olyan, aki szívesebben bízná a ciklusa nyilvántartását és értelmezését egy mini-kalkulátorra. Nekik praktikus segítséget nyújthat ebben a Cyclotest baby, amelyre a gyártó ingyenes elemcserét vállal.

Késik nálatok a gyermekáldás? Azt gondolod,  lehet, hogy ennek lelki oka van? Akkor érdemes megnézned, hogyan és miben segíthet a Babahívogató Program, amellyel a termékenységi problémák lehetséges lelki okait próbáljuk feltárni közösen a leendő anyukával és / vagy apukával: 

Babahívogató Program - hogy mielőbb jöjjön a baba 

Szeghy Krisztina
pszichológiai mentor, családsegítő konzulens
20/255-62-69
szeghykrisztina [at] gmail [dot] com 
www.szeghykrisztina.hu
A terméket megvásárolhatod a Babaproject.hu webáruházban. Eléréséhez kattints ide: Babaproject.hu

Hiánypótló könyv!

HOGY JÖJJÖN A BABA!

 

Igen, engem is érdekel, miben segíthet nekem ez a könyv!

IDE KATTINTVA MEG IS NÉZEM!

Belépés

Legyél velünk itt is