Töltsd le most!

 

INGYENES MINIKÖNYV!

 

A hormonműködés befolyásolása természetes úton

Töltsd le itt: Hormonműködés befolyásolása

Adatkezelés

Az oldal használatával elfogadod az Adatkezelési szabályzatban írtakat. 
A szabályzatot itt tudod elolvasni: 
Adatkezelési szabályzat

Navigáció

Szavazás

Mióta próbálsz teherbe esni?:
A webhelyet a Drupal - egy nyílt tartalomkezelő rendszer - működteti

(Babahozó?) Csakra-meditációk

A csakrák a szervezeted energiaközpontjai. Ha képzeletben egy egyenes vonalat húzol a lábujjadtól a fejed búbjáig, akkor ezen a vonalon találod a hét csakrát, amely meghatározza a tested energiaszintjét. Ha a csakrák működése nem tökéletes, könnyen megbetegedhetsz.

Csakra-szempontból a meddőségi problémák oka a három alsó csakra – a gyökércsakra, a szakrális csakra (vagy szexcsakra) és a köldökcsakra (vagy napfonat csakra) – tájékán keresendő.

Gyökércsakra

A gyökércsakra a tested alsó részén található, egész pontosan a gátadnál. Ha itt elakadás van, akkor a többi, felette lévő csakra nem jut elég energiához. Lelki szempontból a gyökércsakra probléma azt jelentheti, hogy nem sikerült „gyökeret verned”, gondjaid vannak a magabiztosságoddal, önbizalmaddal. Meddőségi szempontból magaddal hurcolhatsz múltbéli problémákat, esetleg negatív élményeket a gyermekkorodból, amelyek a kicsi érkezését akadályozhatják.

Szakrális csakra

A köldököd alatt kétujjnyival találod. A termékenységgel, a fogamzással, a születéssel áll kapcsolatban. Testi szinten ennek a csakrának a blokkja a nemi szervekkel kapcsolatos problémákban nyilvánulhat meg: menstruációs gondok, gyulladások, meddőség. Lelki szempontból a szexcsakra gátja azt jelentheti, hogy problémád van önmagad teljes elfogadásával, nem szereted eléggé saját magadat, tudat alatt (vagy akár tudatosan) gondjaid vannak a családban betöltött szerepeddel.

Köldökcsakra

A neve alapján könnyű „belőni” a helyét. Egy picivel a köldököd felett találod. Ha gyengén működik, tehetetlennek érezheted magad, és úgy érezheted, hogy képtelen vagy megbirkózni az élet kihívásaival. (Ha régóta várjátok a kicsi érkezését, bizony ezek a gondolatok könnyen eluralkodhatnak Rajtad.) Meddőségi szempontból azt  jelentheti, hogy van benned valami akadály, amelyet felszínre kell hozni.

Csakra-meditációk

A következőkben felsorolt csakra-meditációk közül azt válaszd ki, amelyiket úgy érzed, hogy szívesen csinálnád. Persze a legjobb, ha mindegyiket rendszeresen gyakorolod, de elképzelhető, hogy sem időd, sem türelmed nincs hozzá. Mindenesetre babatervezés esetén érdemes lehet beiktatni naponta egyet-egyet a napi rutin tevékenységeid közé.

Gyökércsakra meditáció

Képzeld el, hogy egy gyönyörű kertben ülsz, amely tele van fákkal és színes virágokkal. Most koncentrálj a fenekedre. Képzeld el, és érezd, ahogy gyökeret eresztesz a földbe, amelyen keresztül minden problémád a Földanya gyógyító kezébe kerül. Érezd, ahogy a problémáid kiáramlanak belőled. Majd érzed, hogy a gyökereken keresztül piros színben áramlik vissza beléd az életerő. Gondolatban mondd ki háromszor a következő mondatot: Van helyem az életben, és az élet minden percét élvezem.

Szakrális csakra meditáció

Képzeld el, hogy a méhedet és a petefészkeidet  beborítja egy gyönyörű narancssárga felhő. Ez a felhő addig terjed, amíg beborítja az egész hasüregedet. Érezd, hogy nő vagy. Gondold azt, hogy szeretsz nőnek lenni. Gondolatban mondd ki háromszor a következő mondatot: Szeretem és elfogadom önmagam.

Napfonat csakra meditáció
Képzeld el, hogy a köldököd környékén egy gyönyörű aranysárga gömb árasztja meleg fényét. Ez a csodálatos fény betölti a belső szerveidet. Engedd, hogy a napsárga fény néhány percig átjárja a testedet, érezd a melegét. Mondd ki gondolatban háromszor a következő mondatot: Szabad vagyok, jogomban áll választani a lehetőségeim között.
 

Szeghy Krisztina
Családsegítő konzulens, pszichológiai mentor
20/255-62-69
info [at] babatakarok [dot] hu
További információ rólam és az általam végzett 5+1-es módszerről: 

Hiánypótló könyv!

HOGY JÖJJÖN A BABA!

 

Igen, engem is érdekel, miben segíthet nekem ez a könyv!

IDE KATTINTVA MEG IS NÉZEM!

Belépés

Legyél velünk itt is