Töltsd le most!

 

INGYENES MINIKÖNYV!

 

A hormonműködés befolyásolása természetes úton

Töltsd le itt: Hormonműködés befolyásolása

Adatkezelés

Az oldal használatával elfogadod az Adatkezelési szabályzatban írtakat. 
A szabályzatot itt tudod elolvasni: 
Adatkezelési szabályzat

Navigáció

Szavazás

Mióta próbálsz teherbe esni?:
A webhelyet a Drupal - egy nyílt tartalomkezelő rendszer - működteti

Babát tervező nők tízparancsolata

Neeem, nem szerepel benne, hogy ne görcsölj a babán. Ez egy lehetetlen tanács, amit én is utálnék a helyedben. Helyette inkább néhány pozitív gondolatról van szó, amelyek segíthetnek egy kicsit kilépni a hónapok-évek óta tartó ördögi körből, és talán a vonzás törvénye alapján közelebb juttathatnak az álmaid megvalósulásához.

Úgy gondoltam, hogy az új év első napjaiban talán nagyobb szükség van pozitív gondolatokra, mint termékenységet segítő szerekre. Hiszen ha pozitívan indítod az évet, akkor nagyobb esély van rá, hogy pozitívan is folytatódik. Remélem szó szerint POZITÍVAN.

1. Ne gyereket csináljatok, csak élvezzétek egymást, és a szexet.

2. Életed minden percében töltsön el a töretlen hit abban, hogy hamarosan nektek is lesz egy gyönyörű kisbabátok. Ebben soha ne kételkedj!

3. Csak olyan nőgyógyászt válassz, akiben száz százalékig meg tudsz bízni, akiről úgy gondolod, hogy tényleg mindent megtesz annak érdekében, hogy minél előbb megérkezhessen hozzátok is a gólya. Ha szemernyi kétséged is van vele kapcsolatban, azonnal válts, és keress másikat. Ha már most sem bízol benne, hogyan támaszkodhatnál majd rá életed egyik legkiszolgáltatottabb időpontjában, amikor világra segíti a kisbabádat?!

4. Ahelyett, hogy minden percben a tested rezdüléseit figyelnéd – fájnak-e már a melleid, vannak-e menstruáció előtti fájdalmaid, van-e már hányingered – inkább kényeztesd magadat. Amikor közeledik a menstruáció kritikus időpontja, ahelyett, hogy rágörcsölnél, próbálj inkább elfelejtkezni róla. Munka után nézz otthon klassz, romantikus filmeket, olvass olyan könyveket, amelyek kikapcsolnak. És igenis vágj be egy finom sütit, ha épp arra vágysz, ne pont ilyenkor számolgasd a kalóriákat.

5. Ne aggódj folyamatosan a testedben zajló folyamatok miatt. Ne gondolkozz azon, hogy vajon biztosan a jó időpontban szeretkeztetek-e, hogy volt-e tüszőérésed, vagy hogy elég vastag-e ebben a hónapban a méhnyálkahártyád. Tedd pont az ellenkezőjét ezeknek. Gondold azt, hogy a tested tökéletes, hiszen Te is a teremtés csodája vagy, egyedi és megismételhetetlen. A pocakod pedig a világ legjobb helye, ahová érdemes beköltöznie egy pici babának.

6. Mivel egyedi vagy és megismételhetetlen, ne hasonlítsd össze a saját vizsgálati eredményeidet másokéval. Nincs értelme,  hiszen minden ember más és más. Ráadásul ez nem verseny, ahol számadatokat kellene villogtatni.

7. Ha lombikbébi programban veszel részt, felejtsd el az internetet és mindenféle ezzel kapcsolatos szakirodalmat. A felesleges idegeskedés helyett – ami törvényszerűen következik a fentiek olvasgatásából – inkább teremts nyugodt körülményeket magad körül.

8. Minden nap egyszer ismételd el ezt a mondatot magadban: „Elengedem a félelmeimet, és megnyitom a lelkemet és a testemet a kisbabám számára. Készen állok az anyaságra.”

9. A „meddőség” szót töröld a szótáradból. Soha többé ki se ejtsd a szádon, és ne is gondolj rá. Ha mégis felmerülne benned a meddőség gondolata, azonnal helyettesítsd egy képpel. Képzeld el, ahogy egy fotelban ülsz, és a kisbabád a kezedben szuszog. Szinte halld a szuszogását, érezd az illatát, és hagyd hogy elárasszon a boldogság. Ezzel pozitív energiát sugárzol ki magadból az univerzumba, és a valóságban is bevonzod az életedbe a kisbabádat. 

10. A tested folyamatos figyelése helyett fordulj inkább a lelked felé. Vedd górcső alá a félelmeidet. Derítsd ki, vannak-e fenntartásaid a várandósággal, az anyasággal kapcsolatban. Ha igen, próbáld feldolgozni őket, hogy még véletlenül se képezhessék a fogantatás akadályát. Amennyiben egyedül nem boldogulsz, beszéld át a félelmeidet a barátnőiddel, akik esetleg segíthetnek más nézőpontból látni a dolgokat. Ha nagyobb „gubancokról” van szó, akkor pedig kérd szakember segítségét. Igen, pénzbe kerül. De hosszú távon megéri a befektetés, hiszen egy csodálatos kisbaba lehet a „jutalmad”.

Szeghy Krisztina
pszichológiai mentor, családsegítő konzulens

Késik nálatok a gyermekáldás? Azt gondolod,  lehet, hogy ennek lelki oka van? Akkor érdemes megnézned, hogyan és miben segíthet a Babahívogató Program, amellyel a termékenységi problémák lehetséges lelki okait próbáljuk feltárni közösen a leendő anyukával és / vagy apukával: 

Babahívogató Program - hogy mielőbb jöjjön a baba

Szeghy Krisztina
Pszichológiai mentor, családsegítő konzulens
20/255-62-69
szeghykrisztina [at] gmail [dot] com
www.szeghykrisztina.hu


 

Hiánypótló könyv!

HOGY JÖJJÖN A BABA!

 

Igen, engem is érdekel, miben segíthet nekem ez a könyv!

IDE KATTINTVA MEG IS NÉZEM!

Belépés

Legyél velünk itt is